Home 5 Kraamzorg

Kraamzorg

Thuis bevallen

Wanneer je thuis gaat bevallen dan zal de verloskundige bij de laatste centimeters van de ontsluiting contact met mij opnemen. Ik assisteer de verloskundige en zorg ervoor dat alles wat nodig is klaargezet wordt. Ik zorg voor rust en ondersteun jou tijdens de bevalling. Na de bevalling zorg ik voor jou en je pasgeboren baby, ruim alles op en assisteer bij de eerste voeding. Zodat je kunt genieten van de baby.

Bevallen in het ziekenhuis

Ga je in het ziekenhuis bevallen, dan ben ik er wanneer je naar huis komt. Ik ben je persoonlijke coach, bij de verzorging van de baby en van jullie als ouders. De verdere dagen van de kraamweek zorg ik voor jou en je gezin, geef je advies, voer controles uit bij jou en de baby en zorg voor rust.

sophie-baby-kraamzorg-de-babynurse

De Kraamweek

Tijdens de kraamweek heb ik nauw contact met de verloskundige. Ik hou een kraamdossier bij met daarin alle controles. Dit kan je later nog eens teruglezen. Daarnaast verzorg ik het ontbijt, de lunch en kan eventueel ook de avondmaaltijd voorbereiden. Kortom we maken er samen een leuke kraamweek van!

Rust

 Volg mij

Regelmaat

Reinheid

Voordelen van een zelfstandige kraamverzorgende

  1. Een vaste kraamverzorgende
  2. Intakegesprek rond de 34e week van de zwangerschap
  3. Gegarandeerde aantal uren zorg
  4. Flexibel inzetbaar, wel aaneengesloten dagen
  5. Bereikbaar voor vragen, ook tijdens de zwangerschap
  6. Nauwe samenwerking met ZZP collega’s, die in geval van nood elkaar helpen
  7. Nauwe samenwerking met lactatiekundigen

Voorbereiding op de komst van jouw baby

Om goed voorbereid te zijn op de komst van jullie kleintje, vind je hier een uitzetlijst voor de baby, de kraamperiode en de ziekenhuistas. Pak ook de ziekenhuistas in als je van plan bent om thuis te bevallen.

Particuliere Kraamzorg

Mocht je extra (particuliere) zorg willen of nodig hebben, dan kan dat. Jij bepaalt zelf met hoeveel uren en/of dagen je de reguliere kraamzorg uitbreidt. Misschien ben je nog onzeker omdat je baby veel huilt en je niet goed weet wat je het beste kunt doen of omdat je oververmoeid bent. Ik zorg ervoor dat je kunt uitrusten, zal je ondersteunen en geef je aanwijzingen en adviezen. Particuliere zorg kun je vooraf regelen, maar is ook met mij te bespreken. De kosten die ik hiervoor bij je in rekening breng kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar. Ik hanteer het geldende tarief voor kraamzorg dat is vastgesteld door de NZA.

voeten-baby-kraamzorg-babynurse