Home 9 Tips!

Tips

Hieronder vind je handige boeken, een goed adres voor borstvoeding of een leuke cursus die je kunt volgen.

Borstvoedingscentrum Delft

Borstvoeding geven is een natuurlijk proces, waardoor de meeste moeders weinig problemen ondervinden. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen waarbij, ondanks hulp en advies van andere hulpverleners, problemen ontstaan. Bij het Borstvoedingscentrum kun je terecht voor het volgen van een cursus over het geven van borstvoeding, voor hulp bij het geven van borstvoeding en voor het huren van een kolf.

borstvoedingscentrumdelft.nl

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland om stellen met vruchtbaarheids-problemen te behandelen. Je kunt je aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent t/m de 11e week. Meedoen kan vanaf de 6e t/m de 16e week. In deze periode bevat je urine het meeste hCG-hormoon. Dit hormoon wordt gebruikt voor het maken van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

www.moedersvoormoeders.nl 

RIVM Hielprik

In de eerste week na de geboorte van uw kind worden enkele druppels bloed afgenomen uit de hiel van uw kind. In een laboratorium wordt het bloed onderzocht op een aantal ernstige, zeldzame aangeboren ziektes. Aan de hielprik zijn geen kosten voor u verbonden. Deelname hielprik is vrijwillig en kostenloos. Voordat de hielprik wordt uitgevoerd, wordt eerst uw toestemming gevraagd. Meedoen aan de hielprik is gratis.

rivm.nl

Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

In dit boek van Kluun: Alles wat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten. Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! 

Te koop bij bol.com 

Perfecte moeders bestaan niet

Bij 10 tot 20% van de zwangere vrouwen en jonge moeders lijkt de spreekwoordelijke roze wolk in de praktijk af en toe meer op een donkergrijze donderwolk.
Zwanger zijn en moeder worden. Dat zorgt voor een grote verandering in je leven. Een mooie verandering. toch kun je het er ook heel moeilijk mee hebben en is de roze wolk soms ver te zoeken. Je kunt je eenzaam voelen als je denkt dat je de enige bent die moeite heeft om een nieuwe balans te vinden. Maar je bent zeker de enige niet! 

Te koop bij: Bol.com 

Veilig Slapen & Opvoeding

De geboorte van je baby is vast een van de mooiste momenten van je leven. De eerste tijd moet je natuurlijk wennen aan het ouderschap. Op deze website staat zo veel mogelijk praktische informatie om al je vragen te beantwoorden. Voor elk probleem is er hulp of een oplossing te vinden. Als je toch vragen blijft houden, kun je daarmee terecht op het consultatiebureau of je kunt contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij jou in de buurt.

opvoeden.nl & veiligheid.nl

La Leche League

Een moeder die zelf veel ervaring heeft met borstvoeding en bij wie je terecht kunt voor informatie en bemoediging: daar kan geen boek of cursus tegen op. Borstvoedingorganisatie La Leche League draait volledig op enthousiaste en geschoolde vrijwilligers, die je van moeder tot moeder willen helpen en informeren. Onze informatie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring.

lalecheleague.nl

RIVM Gehoorscreening

In de eerste weken na de geboorte krijgt uw kind een gehoortest. Met deze test wordt gemeten of uw kind genoeg hoort om te leren praten. Voor de gehoortest hoeft u niets te betalen. De test duurt een paar minuten Tijdens de gehoortest krijgt uw kind een klein, zacht dopje in het oor. Beide oren worden apart getest. De gehoortest doet geen pijn en duurt maar een paar minuten. In de korte films op deze pagina ziet u hoe de gehoortest werkt. Meteen na afloop van de gehoortest krijgt u de uitslag te horen.

rivm.nl 

Bevalwijzer

Bevalwijzer geeft informatieve cursussen ter voorbereiding op de bevalling en de tijd daarna, voor jou en je partner. De Bevalwijzer cursussen zijn niet alleen fysieke, maar ook mentale én praktische voorbereiding; door alle informatie objectief op een rij te zetten krijg je overzicht in wat er te wachten staat en daarmee een gevoel van rust en controle. Vanuit onze expertise en ervaringen als verloskundigen bespreken wij alles wat jij wilt en moet weten.

bevalwijzer.nl